امارات تیکتمجلهدانستنی های سفراز برج خلیفه دبی چه میدانید؟ اطلاعات کامل و راهنمای بازدید + عکس برج خلیفه

از برج خلیفه دبی چه میدانید؟ اطلاعات کامل و راهنمای بازدید + عکس برج خلیفه

از برج خلیفه دبی چه میدانید؟ اطلاعات کامل و راهنمای بازدید + عکس برج خلیفه
به قلم جعفر اطمینان در جمعه 29 مارس 2024

برج خلیفه دبی یکی از بزرگترین و منحصر به فردترین برج‌ های جهان است که در لیست پرطرفدارترین مکان‌ های دیدنی دبی نیز قرار می‌ گیرد. به طور تقریبی ساخت و برپایی این برج ۶ سال طول کشید و سرانجام در ۴ ژانویه ۲۰۱۰ افتتاح گردید؛ این برج نمونه‌ ای بی‌ بدیل و بی تکرار از معماری روز جهان است که توانست نظر بسیاری از افراد را به خود جلب کند. بسیاری از افراد معتقدند برج خلیفه یک شهر عمودی است که در آن بیش از صدها آپارتمان خصوصی، رستوران‌ های متعدد، مسجد، سالن بدنسازی بزرگ، هتل و…. قرار دارد.

 طراحی و معماری این برج تلفیقی از فرهنگ و معماری مدرن است و در کمتر از چند سال توانست رکوردهای زیادی در جهان ثبت کند. این برج علاوه بر داشتن امکانات فراوان، از زیبایی ظاهری و جذابیت بصری بالایی نیز برخوردار است. در ابتدا قرار بود نام برج خلیفه، برج دبی باشد اما در روز افتتاحیه، محمد بن راشد آل مکتوم برای قدردانی کمک‌ های مالی فراوانی که خلیفه بن زاید آل نهیان برای تاسیس برج خلیفه کرده بود، آن را به نام برج خلیفه نام نهاد. پیشنهاد می‌کنیم در سفر به امارات در کنار تجربه هیجان‌انگیز تفریحات دبی، از این برج باشکوه نیز بازدید کنید.

مشخصات اصلی برج خلیفه دبی

ساخت برج جلیفه از ژانویه سال ۲۰۰۴ آغاز و در نهایت در ۱ اکتبر سال ۲۰۰۹ به‌ پایان رسید و بالاخره این برج در ۴ ژانویه سال ۲۰۱۰ به طور رسمی افتتاح شد. ارتفاع برج جلیفه ۸۲۸ متر است و به عنوان اولین برج بلند جهان شناخته می شود.

جالب است بدانید برای ساخت برج خلیفه نزدیک به ۴ میلیارد دلار هزینه شده و در نتیجه این برج جزء گران‌ ترین سازه‌ های ساختمانی در جهان است. ارتفاع این برج به حدی زیاد است که در مواقعی که جذر و مد کم باشد، مردم می‌ توانند حتی ساحل ایران را نیز از بالای این آسمان خراش مشاهده کنند.

 تاکنون بیش از ۳۰ جایزه جهانی به برج خلیفه تعلق گرفته است و بسیاری از آن افراد آن را جزء بهترین ساختمان بلند خاورمیانه و آفریقا در نظر می‌ گیرند. برای افرادی که سوال می‌ کنند برج خلیفه چند طبقه است باید گفت که این برج دارای ۱۶۳ طبقه است و سبک معماری و طراحی آن به صورت نئوفوتوریسم می‌ باشد. برای ساخت این آسمان خراش از مصالحی مانند آلومینیوم، فولاد و بتن مسلح استفاده شده است؛ همچنین مساحت کل این برج ۳۰۹,۴۳۷ متر مربع است.

علت نام گذاری برج خلیفه به این نام

در بسیاری از منابع ذکر شده است که شیخ خلیفه بن زاید آل نهیان که در آن زمان حاکم ابوظبی بود، کمک‌ های مالی فراوانی جهت برپایی و ساخت برج خلیفه کرده است، در حقیقت او به دلیل کمک‌ های فراوانی که انجام داد توانست به ساخت این برج کمک شایانی کند. به همین دلیل برای تقدیر از زحمات و کمک‌ های فراوانی که خلیفه بن زاید در آن زمان کرده، این برج به نام او یا همان برج خلیفه نامگذاری شد.

البته برخی از افراد معتقدند پس از ساخته شدن این برج، نامی شایسته و درخور آن پیدا نکردند و در نهایت اسم خلیفه که نشان از شخصیت برجسته خلیفه بن زاید آل نهیان بود را روی آن گذاشتند و این موضوع ربطی به کمک‌ های مالی این شخص نداشت؛ به هر حال موضوعی که مشترک است این است که نام این برج برگرفته از نام و نشان حاکم آن زمان است.

مراحل ساخت برج خلیفه دبی

بتن ریزی برای ساخت برج خلیفه

بتن اصلی‌ ترین و مهم‌ ترین ماده‌ای بود که برای ساخت برج خلیفه مورد استفاده قرار گرفت، به دلیل فشار بسیار زیادی که به برج خلیفه وارد می‌ شود و آب و هوای گرمی که شهر دبی دارد و گاهی مواقع تا ۵۰ درجه نیز می‌ رسد، نیاز بود تا از بتن به عنوان ماده اصلی استفاده شود. به دلیل تعداد طبقات زیاد این ساختمان، هر لحظه ممکن بود ترک بزرگی در ساختمان ایجاد شده و خسارات مالی و جانی زیادی به وجود بیاورد، به همین دلیل از نوع خاصی از بتن با نفوذ پذیری پایین و تراکم بالا استفاده شد.

 جالب است بدانید در حدود ۳۳۰ هزار متر مکعب از بتن در این سازه استفاده شده و برای انتقال آن به طبقات بالاتر از دستگاه پمپ جدیدی به نام BSA SHP-D 1400 استفاده گردید. در سال ۲۰۰۸، پمپاژ بتن به طبقات بالا و ارتفاع ۶۶ متری توانست رکورد جدیدی در دنیا ثبت کند. با وجود تمام موارد ذکر شده، باز هم بتن ریزی در تابستان کاری بسیار سخت و دشوار بود و امکان ایجاد هرگونه مشکل وجود داشت، به همین دلیل در شب اقدام به بتن ریزی و ساختمان سازی می‌ شد و در فصل تابستان نیز از یخ برای خنک نگه داشتن مخلوط بتن استفاده می‌ کردند.

همه چیز درباره برج خلیفه دبی

7 حقیقت جالب در مورد برج خلیفه دبی

حقایق جالبی در مورد برج خلیفه دبی برای افرادی که تمایل دارند در مورد این برج جذاب و بلند بدانند وجود دارد؛ در ادامه 7 حقیقت مهم و قابل ذکر را در مورد این آسمان خراش به شما معرفی می‌ کنیم:

  1. در ابتدا برای گمراه کردن رقیبان، اندازه و ارتفاع دقیق برج خلیفه مشخص نبود.
  2. به طور تقریبی برای شستشوی نمای بیرونی برج خلیفه، به دو یا سه ماه زمان نیاز است.
  3. در حال حاضر طولانی‌ ترین آسانسوری که در جهان وجود دارد متعلق به برج خلیفه با ۵۰۴ متر است.
  4. هزینه اقامت در اتاق‌ های برج خلیفه بسیار زیاد است به طوری که شما برای یک شب اقامت باید مبلغی بین ۲۵۰۰ تا ۴۲۰۰ درهم پرداخت کنید.
  5. هزینه یک وعده غذا در برج خلیفه و در رستوران‌ های آن به طور تقریبی بین ۲۰۰ تا ۳۲۵ درهم است.
  6. در حال حاضر بلندترین و طولانی‌ترین ساختمان برای آتش بازی سال نو و ایجاد صداهای بلند در جهان متعلق به برج خلیفه است.
  7. این برج بلندترین کلوپ شبانه و مرتفع ترین رستوران جهان را دارد.

هدف از ساخت برج خلیفه توسط دولت دبی چه بود؟

دولت دبی برای ساخت برج خلیفه اهداف مختلفی داشت که در ادامه به معرفی مهم‌ ترین اهداف ساخت این آسمان خراش می‌ پردازیم:

  1. دولت دبی قصد داشت با ساخت این آسمان خراش، شهر دبی را به دومین شهر گردشگری جهان تبدیل کند و وابستگی به نفت را کاهش دهد.
  2. با ساخت برج خلیفه، توجه جهان به کشور امارات بیشتر جلب شد و افراد مختلف برای دیدن این آسمان خراش و بهره‌ بندی از امکانات آن تمایل زیادی به سفر به این کشور از خود نشان می‌ دهند.
  3. به عنوان بلندترین برج خاورمیانه شناخته می‌ شود و همین موضوع می‌ تواند اعتبار و ارزش کشور امارات و شهر دبی را بالا ببرد.
  4. ساخت این برج توانست نقش موثری در افزایش درآمد برای مردم بومی این شهر داشته باشد و باعث رسیدن آن ها به درآمد بالا از طریق تاسیس پاساژها، هتل ها و مراکز خرید متعدد شد.

امکانات برج خلیفه

معرفی امکانات و ساختار برج خلیفه دبی

همانطور که قبلاً گفته شد، برج خلیفه دارای کاربردهای متنوعی مانند اداری، مسکونی، رستوران، سکوی تماشا، ارتباطات، هتل و غیره است. از طبقه همکف تا طبقه ۳۹ این برج، دارای هتل‌ های فراوانی است و به نوعی هتل آرمانی محسوب می‌ شود؛ از طبقه ۳۹ تا ۱۰۸ به عنوان طبقات خصوصی در نظر گرفته می‌ شود که به طور تقریبی می‌ توان ۹۰۰ آپارتمان شخصی را در آن مشاهده کرد.

 طبقات بالاتر از ۱۰۸ تا ۱۵۴ دارای کاربردهای اداری هستند، همچنین در طبقات ۴۳، ۷۶ و ۱۲۳ پیشرفته‌ ترین امکانات روز جهان از جمله استخر سرپوشیده، اتاق سرگرمی، امکانات تناسب اندام و…. وجود دارد.

همچنین این طبقات دارای استفاده‌ های مختلفی مانند رستوران، سالن اجتماعات و استفاده‌ هایی از این قبیل می‌ باشند. جالب است بدانید برج خلیفه بیش از ۲۹۰۹ پله دارد که این پله‌ ها در طول ۱۶۳ طبقه قرار قرار گرفتند.

تقریباً تمامی امکانات مورد نیاز برای یک زندگی مدرن و لاکچری در این برج وجود دارد. برای مثال طبقات آن از شیشه‌ های ضد گلوله، فولاد ضد زنگ، فرش‌ های دستباف، کفپوش‌ های سنگی زیبا، دیوارهای گچبری ونیزی و معماری و فضای لاکچری و بدون نقص ساخته شده است.

معماری برج خلیفه

در ابتدا هدف از ساخت برج خلیفه ایجاد یک برج مسکونی بود به همین دلیل طراحی اولیه آن بر اساس یک برج مسکونی که امکانات رفاهی مختلفی برای ساکنان آن وجود دارد، طرح ریزی شده بود. جالب است بدانید صاحب برج خلیفه در اصل شرکت املاک و مستغلات عمار بود، رئیس این شرکت محمد علابر است و در سال ۱۹۹۷ اقدام به تاسیس این شرکت نمود. در نهایت با مشورت محمد علابر و آدریان اسمیت که اولین طراح این برج بود، ۲۷ طبقه جدید به برج خلیفه اضافه شد.

نمای کلی برج خلیفه از سه عنصر اصلی تشکیل شده است و قسمت اصلی آن را بتن مسلح و روکش شیشه‌ ای تشکیل داده است، معماری این برج به این گونه است که در ابتدا دارای یک سطح صاف است و سپس در قسمت‌ هایی به صورت مارپیچی عقب نشینی می‌ کند که همین موضوع باعث می‌ شود حجم برج به تدریج کاهش پیدا کند.

 همچنین این موضوع باعث می‌ شود هسته مرکزی در قسمت‌ هایی از سازه بیرون آمده و در نهایت شکل برج به شکل یک منار ظاهر شود. این برج دارای ۲۸۰ هزار متر مربع است که ساخت آن به سرعت پیشرفت کرد؛ به طوری که گودبرداری آن طی دو سال انجام شده و در نهایت بهره‌ برداری و افتتاح رسمی آن نزدیک به ۶ سال طول کشید.

معماری برج خلیفه در اصل به صورت گیاه شبدر و طرح Y طراحی شده است شکل این برج با الهام از گیاهی بیابانی به اسم “هایمنوکالیس” است که هر چقدر طول آن افزایش پیدا می‌ کند سطح مقطع آن به تدریج کم می‌ شود. با وجود اینکه برای ساخت این آسمان خراش از گونه گیاه الهام گرفته شده است اما به طور کلی معماری مسجد سامرا نیز نقش مهمی در ساخت و طراحی این بنا داشته است.

نمای زیبایی از برج خلیفه

نمای بیرونی برج خلیفه دبی

در مورد نمای بیرونی برج خلیفه بهتر است بدانید که برای پوشش دهی آن از مصالحی مانند شیشه‌ های رفلکتیو، مصالح آلومینیومی، بخش‌های لوله‌ ای عمودی فلزی، فولاد ضد زنگ، پنل‌ های مثلثی و… استفاده شده است. برای طراحی قسمت بیرونی این برج نزدیک به ۱۶ هزار صفحه شیشه‌ای استفاده شده است که آن ها را با دست در قسمت بیرونی برج خلیفه قرار داده‌اند.

طراحی بیرونی برج خلیفه به گونه‌ ای است که گرمای شدید تابستان باعث اذیت و آزار ساکنین داخل آن نمی‌ شود، همچنین این برج به دمای بسیار بالا مقاوم است. برای تست میزان مقاومت این برج از هواپیمای جنگ جهانی دوم استفاده کردند تا میزان مقاومت آن در برابر باد شدید و طوفان را تست کنند.

 دیوارهای شیشه‌ای برج خلیفه به طور تقریبی معادل با ۱۷ زمین فوتبال است، علاوه بر این ضخامت دیوارهای بیرونی و داخلی برج خلیفه بسیار زیاد است و همین موضوع مقاومت این برج در برابر حوادث و بلایای طبیعی از جمله باد و طوفان شدید را افزایش داده است.

استحکام برج خلیفه در برابر بلایای طبیعی

یکی از مهم ترین موضوعاتی که باعث متمایز شدن برج خلیفه نسبت به بیشتر برج‌ های جهان شده است، استحکام و دوام بی‌ نظیر برج خلیفه نسبت به بلایای طبیعی مانند آتش سوزی، زلزله و طوفان است. بهتر است بدانید این برج به گونه طراحی شده است که می‌ تواند در برابر تمامی موارد ذکر شده از خود استحکام بی‌ نظیری نشان دهد.

در این برج امکانات فراوانی برای زمان آتش سوزی در نظر گرفته شده است؛ همچنین پناهگاه‌ هایی با تهویه مطبوع و مناسب برای هر طبقه وجود دارد که در صورت رخ دادن حریق، ساکنین می‌ توانند به آنجا پناه ببرند.

 این برج آسانسورهایی با ظرفیت ۵۵۰۰ کیلوگرم برای آتش‌ نشان‌ ها دارد که در مواقع حریق باعث رساندن سریع وسایل و تجهیزات آتش نشانی به داخل برج می‌ شود. علاوه بر این، برج خلیفه در برابر بادهای طوفانی و زلزله نیز بسیار مقاوم است و همین موضوع توانسته است این آسمان خراش را به یک مکان امن و مطمئن تبدیل کند.

تام کروز در برج خلیفه

سخن پایانی

برج خلیفه جزء اولین سازه‌ های بتنی بلند و مستحکم جهان است که در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد، این برج یکی از شاهکارهای معماری در جهان است که از زیبایی و جذابیت ظاهری زیادی برخوردار می‌ باشد. شما می‌ توانید در این آسمان خراش امکانات فراوان و متنوعی مشاهده کرده و از آنها استفاده کنید.

اگر می‌ خواهید برای ایام تعطیل و گذراندن اوقات فراغت به یک کشور خارجی امن و ارزان قیمت سفر کرده و از امکانات فرهنگی و تاریخی آن استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما سفر به شهر دبی و مشاهده برج خلیفه است. شما با سفر به این شهر می‌ توانید از امکانات متنوع اطراف آن استفاده کرده و لحظات خوب و به یاد ماندنی برای خود رقم بزنید.

این برج دارای ۱۶۳ طبقه است که با بهترین عملکرد و بهترین خصوصیات روز جهان ساخته شده است و می‌ تواند به عنوان یک مقصد گردشگری متفاوت و منحصر به فرد برای شما شناخته شود.

سوالات متداول به همراه پاسخ
Frequently asked questions with answers
  • برج خلیفه چند طبقه است؟

    به طور کلی برج خلیفه ۱۶۳ طبقه دارد، با این حال از طبقه آخر تا زیر مناره مخروطی، ۴۶ طبقه دیگر وجود دارد به همین دلیل می‌ توان گفت این برج دارای ۲۰۹ طبقه است.

  • ارتفاع بر خلیفه چقدر است؟

    برج خلیفه که به عنوان بلندترین برج دنیا شناخته می‌ شود، دارای ۸۲۸ متر ارتفاع می‌ باشد.

  • مهم ترین امکانات برج خلیفه کدام است؟

    برج خلیفه دارای امکانات متنوع و بی‌ نظیری است؛ برای مثال اینترنت رایگان، پارکینگ، استخر، پارک، سیستم تهویه و انواع فروشگاه و رستوران و کافی شاپ، از مهم‌ ترین امکانات این آسمان خراش است.

نظر و پرسش خود را به اشتراک بگذارید
Share your opinion and question
نیاز به راهنمایی دارید؟
آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم
021 - 9130 65 87
برای اتصال به واتساپ کلیک کنید
قصد سفر به دبی دارید؟
خرید و رزرو تفریحات و تور دبی در ایران
اینجا کلیک کنید
اجاره خودرو ارزان در دبی
بهترین قیمت و خدمات را از ما بخواهید
اینجا کلیک کنید
logo
تلفن پشتیبانی: ۰۲۱-۹۱۳۰۶۵۸۷
آدرس پشتیبانی: استان سمنان شهرستان شاهرود شهرک فدک خیابان خواجه کرمانی مجتمع فرهنگیان بلوک ۱ طبقه اول واحد ۱۰۶
Address : NO. 2103, Latifa Towers ( Residence Entrance ), Trade Centre First, Sheikh Zayed Road, Dubai, UAE
airapassengerRightsstateAirlineenamad
© کلیه حقوق این سرویس محفوظ و متعلق به امارات‌تیکت می‌باشد.
Version 2.38.8